Galatasaray bu hafta evinde Konyaspor’u konuk edecek. Nef Stadyumu ismi ile evinde taraftarı ile ilk kez buluşacak Galatasaray’da son haftalarda gelen galibiyetler ve oyuncularının performanslarından memnun.
Öncelikle Konyaspor’u alkışlamak lazım bu sezona birçok kişinin beklentisine göre düşme adaylarından biriydi ancak onlar lige gerçekten çok güzel bir giriş yaptılar. Bu süreci mağlubiyetsiz olarak devam ettiriyorlar. Ancak yine de son 4 hafta maçından beraberlikle ayrıldıklarını belirtmek isterim. Konyaspor seneler boyunca Aykut Kocaman yönetiminde bir sistem takımı olarak düzenini hiç bozmadan devam etti. Beraberliğe yakın olan ama genelde güvenli bir oyun oynayan Konyaspor olarak karşımızda oldular genelde. Ancak bu sene şöyle bir değişiklik oldu bu takımda, yine belki takımın çok yüksek kalitede yıldızları yok ancak doğru ve oynanması gereken oyunu oynamakta ısrar eden bir Konyaspor var ortada. İlhan Palut’un önemli dokunuşlarını da unutmamak gerektiğine inanıyorum burada.
Bu durumda Galatasaray takımını çok zor bir müsabakanın beklediğini rahatlıkla söyleyebilirim ancak buna rağmen eğer Galatasaray takımı kendi oyununu ve kafasında kurduğu oyunu oynayabilirse önünde herhangi bir takımın durabileceğini zannetmiyorum. Fatih Terim’in bu sene itibari ile kurguladığı bir oyun var, bir sistem var. Eğer bu sistem ve bu oyun sahaya oyuncular tarafından güzel yansıtılırsa gerçekten rakip kim olursa olsun asla vazgeçmeyen bir Galatasaray göreceğimize hiçbir şüphem yoktur. Ama bazı dönemlerde bu kadar kusursuz bir oyun sahada göremiyoruz, hocanın kafasında geçirdiklerini sahada göremiyoruz. Bazen öyle hatalar yapılıyor ki rakip kim olursa olsun zor durumda kalan bir Galatasaray izleme durumuna düşebiliyoruz. Konyaspor maçında hangi Galatasaray sahada olacak merakla bekliyorum açıkçası. Ancak son dönemlerde Galatasaray takımını takip eden sağlam bir yorumcu olarak Galatasaray’ın oyun kalitesinin gün geçtikçe arttığını ve artacağını düşünüyorum. Nedenine gelirsek Galatasaray’da geçtiğimiz haftalarda sakatlıklardan, cezalardan ve transfer gecikmelerinden bir hayli sıkıntı yaşamış takımlardan birisi. Bununla birlikte gecikmelerden dolayı oluşan fiziksel sorunlar, bununla birlikte defans tandeminin Marcao sorunundan dolayı sıkıntı yaşaması, artık Galatasaray defansı kişiler bazında da oyun bazında da oturmuş bir oyun ortaya sunacağını rahatlıkla söyleyebilirim. Ancak burada da yapılan bireysel hatalarının fazlalığına da parmak basmadan geçemeyeceğim. Ancak Fatih hocanın bu konudan haberdar olduğunu ve bu hatalar hakkında oyuncularına gereken uyarılarını yapacağına inanıyorum. Muslera’nın yeri garanti, boey sakatlıktan döndü onun yeri garanti, defansta Marcao ve Nelson’un oynaması garanti, diğer bekte van annhooltun yeri garantide gibi düşünebiliriz. Bu 5 oyuncu artık kesinleştiği zaman en azından arkanız daha sağlam oluyor ve ataklara daha rahat çıkma şansınız olabiliyor. Ancak yine de dediğim gibi rakip takım Galatasaray topla çıkarken önde baskı yaptığı zaman Galatasaray defans tandeminin yapacağı çıkış hataları çok pahalıya mal olmaktadır. Bunun çözülmesi gereken en acil sorunlardan olduğunu düşünüyorum. Marcao’nun cezasının bitmesine son bir maç kaldığını da hatırlamak isterim son olarak. Galatasaray çok büyük tartışmalara sebep olsa da Rizespor maçında bulduğu son saniye golünün bu takım açısından gerçekten hem mental anlamda hem de oyun olarak büyük katkısı olacağına inanıyorum. Yani aslında ligin başı ama bu galibiyet sayesinde Galatasaray’ın lige tekrardan ortak olduğunu söyleyebilirim. Bununla birlikte Galatasaray’ın forvet hattında bulunan oyuncuların form durumuna baktığımızda üç oyuncunun da formunun gayet yerinde olduğunu ve Galatasaray takımının en azından gol yollarında sıkıntı yaşamayacağını düşünüyorum. Hazırlık maçlarında attığı gollerle ve milli takımının kadrosunda olmadığı için milli arayı tamamen takımla geçiren Diagne’in maça 11’de başlayacağını düşünüyorum.
İki takımada başarılar diliyorum umarım iyi olan takım kazanır. Sadece futbolun konuşulacağı bir maç olur umarım.