Anadolu Efes'in Kötü Başlangıcı

Anadolu Efes'in Kötü Başlangıcı

0 78
Konular
8
NZR
17.59₺
Çekimlerim
99
Anadolu Efes ilk 4 maçlık periyoda kötü başlamış olsa da benim hala Eurolig final favorilerimden birisi Cska Moskova ile birlikte. Cska bir transfer daha yapmayı planlıyormuş gard bölgesine ama tabii gerçekleşir mi gerçekleşmez mi bilmiyorum. Anadolu Efes’e dönecek olursak Simon’un Efesteki rolünü basketbolu takip eden herkes az çok biliyordur. Maçın içinde kendini az gösterir ama gerektiği zaman takımı ipten almasını da çok iyi bilen bir oyuncudur. Asvel maçına dönecek olursak aynı Efes maç içindeki hataları ile rakibine güven aşıladı ve maçın bitimine kısa bir süre kala önde olmasına rağmen elinden vermiş oldu. Ortalama 20 sayı farklardan maçı kazanan Asvel ise kendini büyük takım düşüncesine sokan Anadolu Efes sayesinde aldığı gaz ile büyük bir iş başardı.

Aslında sıkıntı şurada Efes 4 de 0 da yapmış olsa, bize çok farklı bir şey aşılamış aslında. Anadolu Efes’e sempatisi olan ve basketbola sempatisi olan herkes benimle aynı düşünüyordur muhtemelen Anadolu Efes bir bölümden sonra tekrardan eski formuna kavuşacak ve ligi iyi bir sıralama da bitirecek. Tabii sakatlıklar veya başka sıkıntılar olmadığı müddetçe. Burada endişe verici olan durum şöyle başlıyor; Dunston yaşından dolayı biraz maç temposu aldıktan sonra mı forma girecek yoksa artık yaşı gereği formunun düşmesine seyirci mi kalacak? Çünkü iyi bir Dunston Anadolu Efes için bir süper kahraman gibidir. En zor anlarda sizi oradan çekip çıkaracak potansiyeli vardır. Hele ki Efes’in Sertaç gittikten sonra ve Tibor’un zayıflığı iyice artmaya başladıktan sonra ortaya çıkan iyi bir 5 numaraya ihtiyacı arayışı olması. Bahsettiğimiz Dunston Avrupa da 2 kez yılın savunmacısı seçilmiştir. Yani hem hücum için hem de savunma için büyük bir kurtarıcı rolünde oynuyordu. Sezonun artık ilk çeyreğine yaklaşırken Dunston sorunu ile birlikte en azından 2 adet uzuna ihtiyaçları olacak. Bu durumda bu işi çözmek gerçekten çok zor bir hal alacaktır. Sertaç Şanlı’nın gidişinin Efes’i bu kadar etkileyeceğini düşünmüyordum açıkçası. Ancak son durumlardan sonra bu elzem durum ortaya iyice çıkmaya başlamıştır. Efeste yaşadığım endişeler aslında geçen sezon ki final serilerine dayanıyor.

Bu kadar öne geçilmiş serilerde Efes’in rakibini finale kaç kez ortak ettiğini hepimiz dün gibi hatırlıyoruz. Son maçlardan sonra Efes’in kriz anlarında ki yaşadığı sorun tekrardan ortaya çıkmış gibi duruyor. Yani Efes’i mental olarak yorgun gördüm bu 4 maçlık periyotta. Rakamlara baktığımız zaman gerçekten fikirlerim ile bağdaşan bir sonuç ortaya çıkmış oluyor. Eğer Simons final serisindeki üçlüğü atmamış olsaydı bu takım hala böyle bütün halinde kalır mıydı sizce? Efes konusunda ki korkum bahsettiğim tüm şeyler haricinde Efesteki geriden gelen rakibi maça ortak etme sorununun kalıcı bir kimlik haline gelmesi ve bu yüzden bir çok maçın kaybedilme riski. Çünkü Efes’in bir şekilde bu maçları kaybetmiyor olması lazım, geçen senenin şampiyonu olarak geldiğin turnuvada 4 de 0 ile başlamak gerçekten ciddi bir sorun olduğu anlamına geliyor. Antrenman’da art arda 120 küsür tane üçlük atmış oyuncuların maçta 1 tane bile üçlük atamaması beni korkutan bir sonuç oluyor. Efes’in ne yapması gerekiyor artık hata payı kalmadığını düşünüyorum, Efes’in artık direk bir sonraki maçını kazanıp direk yükseliş potasına tekrardan girmesi gerekiyor. Yapması gereken şampiyon ruhunu ortaya koyup bir şekilde o eski güzel günlerine dönmesi gerekiyor Efes’in. Umarım Fenerbahçe ve diğer takımlarımızın da katkıları ile basketbolun Türkiye’deki gelişimi en güzel şekilde devam etmiş olur.

Moderatörün son düzenlenenleri:

Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kayıtlı üye ve 1 misafir)

Anasayfa Giriş Yap Kayıt Ol