Aşı karşıtı mısınız?

• Evet

Oy: 24 23.5%
  • Hayır

Oy: 78 76.5%

• Kullanılan toplam oy
    102
NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 16 Gün
NZR
17.38₺
Çekimlerim
50
covid aşısı.jpg

Biliyorsunuzdur sadece Türkiye'de değil tüm dünya milletlerinin belli bir kısmında aşı karşıtlığı var. Sizin düşünceniz nelerdir?

Ben kendi fikrimi açıklayayım: Her konuya şüpheli yaklaşmakta elbette fayda vardır. Hiçbir şeye direkt olarak inanmamak gerekiyor ama söz konusu sağlık ve bilim olunca bu tarz "inanamama" ve "şüpheyle yaklaşma" gibi durumların olmaması gerekiyor. Piyasadaki aşıların hepsi testlerden geçmiş ve dünyadaki o standartı belirleyen ülkeler, enstitüler tarafından onaylanmıştır. Şimdi siz bu duruma karşı çıkarsanız eğer sadece komplo teorisi yapmış olursunuz.

"İçinde ne olduğunu bilmiyoruz" , "mRNA şöyle yapıyor böyle yapıyor", "Beynimize çip yerleştirecekler"

Arkadaşlar affedersiniz ama sanki yediğiniz içtiğiniz şeylerin içinde ne olduğunu çok iyi biliyorsunuz ve tıp, moleküler biyoloji, kimya uzmanıymış gibi konuşuyorsunuz. Kim bilir kaç defa ağrı kesici aldınız şu hayatta, hangisinin içinde ne olduğunu biliyorsunuz? Doktora gidiyorsun adam sana ilaç veriyor, sorguluyor musun, araştırıyor musun acaba içinde ne var diye? Hayır araştırmıyorsun çünkü gerek yok. Senin için bu işi yapanlar ve sen onlara güveniyorsun.

Ama söz konusu aşı olunca nedense herkes bir anda biyoloji uzmanı kesiliyor :D

Bilime güvenin arkadaşlar :)

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 16 Gün
NZR
6.26₺
Çekimlerim
0
Bilime sonuna kadar güveniyorum.Aşı konusunda çipti felan filan tabiki tam komedi 😂.Ama aşıya hala güvenmiyorum 😁.Ticari amaçlı bir durum gibi düşünüyorum hala.Yakında yeni aşı çıkarır büyük ihtimal gene biontech.Yok şu varyant ,yok bu varyant diye.

NZR
27.70₺
Çekimlerim
99
Çok doğru söylemissin herşeyin içinde ne olduğunu biliyor gibi şöyle böyle diyen insanlar var. Kesin kanıt yoksa bu tür teorilere inanmayın arkadaşlar. O karanlık kişiler İsteselerdi, şimdiye kadar sadece beynimize değil bütün vücüdumuza çip yerleştirirlerdi.

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 17 Gün
NZR
45.71₺
Çekimlerim
0
Bu konuda açıkça konuşmak gerekirse ilk aşı çıktığında dedim ki ben bu aşıyı yaptırmam, çok kısa yapılan bir şey sonuçta, içine kim bilir neler kattılar ama sonra baktım ki benden önce aşı olmuş insanlar corona olsa bile çok kısa sürede atlatıyorlar. Ve tabiki bana sıra gelir gelmez koşa koşa aşı olmaya gittim😀. Çok şükür hala daha corona olmadım. İnsanlarımızın düşüncesi bize çip takacaklar😂 yok daha neler. Almanlar bize çip takıp ne yapsın ya😂. Bazı grup ise şu düşüncedeler içinde ne olduğu belli değil ileride sıkıntı yaratır bu aşı. Marketten almış olduğumuz paketli gıdaların içinde de ne olduğu belli değilki. Zaten Biontech aşısı şuan da tam onay almış bir aşı yani korkulacak bir şey yok bence artık. Şu lanet virüsten kurtulmanın tek bir çaresi var artık o da AŞI dır.

boss

sıradan birisi
Yönetici
Moderator
NZ Yaşı
4 Yıl 8 Ay 5 Gün
NZR
42.12₺
Çekimlerim
0
Bilimsel olarak etkinliği kanıtlanmış ve her bir devletin ısrarla uyguladığı aşılara güven duymayanları saygıyla karşılıyorum ama gelip benim vücudumun, beynimin bilgilerini çalacaklar diyenleri odunla dövmek istiyorum :)
Sesli güldüm hocam yaşaaa :)

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 15 Gün
NZR
82.42₺
Çekimlerim
50
Aşı karşıtı değilim ama aşı hakkında şüphelerim var. Yani bir gün çıkıp diyorlar bir doz yeterli değil en az iki doz yeterli diyorlar sonra çıkıp diyorlar sinovac aşısı işe yaramaz sonra diyorlar 3 doz mükemmel koruyor sonra diyorlar 3 doz biontech 4 ay sonra yine çıkıp en az 4 doz sinovac bu böyle gidecek mi bir de milli aşımız var 1.5 sene oldu başlayalı daha ortada yok biontech aşısını bulan Uğur Sahin çıkıp yenilememiz gerekiyor diyor aşıyı biz 2 sene önceki varyanta uyumlu aşı yapiyoruz anlamıyorum. Bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete yarın 2 doz sinovac üstüne 1 doz biontech yapacağım bakalım nasıl etkileyecek beni

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 15 Gün
NZR
61.25₺
Çekimlerim
50
Arkadaşlar aşılar konusunda bir sürü farklı söylenti ve saçmalık var. Fakat aşı dediğimiz şey aslında size zarar veren virüslerin, öldürücülüğünün ve bulaşıcılığının yok edilmiş hali. Bunlar ölü aşılar fakat mRNA aşılar direk korona virüsün vücudunuzda oluşturduğu proteini oluşturmasını sağlıyor ve böylece korona virüs olduğunuzda vücudunuz o proteine bağışıklık kazandığı için virüsle daha rahat mücadele edebiliyor. Yani demem o ki o kadar abartmayın. Sağlığınız için olun, oldurun. Sadece sizin aşı olmamanız demek sadece sizi değil etrafınızdaki insanları da tehlikeye atar. Yok dnalarımızı değiştiriyormuş yok bilmem kanser ediyormuş, kısır bırakıyormuş falan. Bu tür şehir efsanelerine inanmayın. Biraz araştırırsanız zaten böyle saçmalıkların palavradan ibaret olduğunu göreceksiniz. Hepinize sağlıklı günler dilerim.

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 15 Gün
NZR
61.25₺
Çekimlerim
50
Bu aşı ilk çıktığında ben de çok önyargılı davranıyordum ama mecburiyetten dolayı aşımı olmuştum ve olduğum günden 1 gün sonra virüse yakalandım ve çok ağır geçirmedim. Hafif atlattım virüsü ama ailem aşı olmadığı için onlar ağır atlattı. Bende sadece koku ve tat yoktu onun dışında ilk gün de ateşim çıkmıştı tat ve koku da 5,6 gün içerisinde düzeldi. O yüzden aşıyı faydalı buluyorum ve herkese tavsiye ediyorum kendi sağlıkları için zaten çoğu yere giderken pcr testi istiyorlar sürekli test yaptırmamak için yine vurdururdum ben test gerçekten çok kötü arkadaşlar ben hepinize aşı olmayı tavsiye ediyorum. inşallah aşıyı olup virüsü yakalansanız bile hafif geçirirsiniz sağlıklı günler.

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 11 Gün
NZR
32.19₺
Çekimlerim
0
İlk zamanlar aşıya karşı oldum ve baya direndim ama sonun da yakın çevrede çok Covid olan olduğu için tek doz Biontech oldum 2.yi yaptırmadım ama hala kafamda soru işaretleri var aşı ile alakalı. Çok söylenen paylaşılan teoriler var ne kadar doğru ne kadar yalan bilinmez ama insanda şüpheye sebep oluyor. Ama zamanla herkesin mecbur yaptırması gerekecek özellikle son zamanlarda gelen yolculuk olsun ve diğer kısıtlamalar insanları mecbur kılıyor. Ne kadar şüphelensekte sonunda hepimiz olacağız bu aşıyı. Birde hangi aşı sorusu kafayı karıştırıyor yakın zamanda bu illetten kurtulma dileği ile.