Başakşehir-Beşiktaş Maçı Sonrası Değerlendirmelerim.

NZR
17.59₺
Çekimlerim
99
Nizore13.jpg
9.hafta açılış maçında yağmurlu bir İstanbul akşamında Medipol Başakşehir , Beşiktaş'ı 3-2 gibi bir skorla geçti. Okaka 2 gol birden kaydetti, Gulbrandsen ev sahibi takımın diğer golünü attı. Beşiktaş’ın gollerini ise Teixeira ve Batshuayi (P) ise Beşiktaş takımının attı.

Başakşehir için önemli bir skor olduğunu belirtmek istiyorum. Derli toplu ve önemli bir galibiyet aldıklarını düşünüyorum. Ancak Beşiktaş takımı ise kontra atak sorunu yaşıyor, bireysel hatalar yapılıyor ve uzun süredir olmadıkları kadar egoistler. Batshuayi 2.kez frikik kaçırınca tribünler tepkilerini ıslıklayarak gösterdiler. Bu Başakşehir tribünleri açısından sevindirici haberler arasında olacaktır. Sonuç olarak Türkiye Ligin’de şampiyonluk yaşamış bir takım lige sadece 2 galibiyet ile başlıyor. Birisi Fenerbahçe diğeri de Rizespor galibiyetleri. Bu galibiyetleri ise takımın 3. Galibiyeti olduğu için hem de Beşiktaş gibi lige favori olarak giren bir takımı yenerek büyük bir moral depolaması yaptılar.

Emre Belezoğlu’nun ise M.Başakşehir takımında ilk maçında aldığı bu galibiyet onun açısından büyük bir güven takviyesi yapmıştır. Öncelikle ben Emre Belezoğlu’nun iyi bir teknik direktör adayı olduğunu düşünüyorum. Kaybetse de kazansa da potansiyelinin olduğunu düşünüyorum. Belki de haftaya kaybedecektir takımı bu maçı. Yeni bir sayfa açtı kendine, futbol kariyeri açısından bir çok takımda emeği olan bir futbolcu idi. Ama teknik direktör merakının oluşu da çok ilgi çekici bir durumdur. Ama sadece futbolculukta iyi bir teknik direktör kariyeri için iyi bir veri olmayabilir.

Diğer tarafta ise birçok sakatlık ile boğuşan ve iki kulvarda mücadele eden Beşiktaş takımı var. Zorlu fikstüründe birçok oyuncusunu sakatlığa kurban vermiştir. Buna rağmen milli takım arasına iyi bir sırada girmeyi başarmışlardır. Milli takım arası en çok Beşiktaş kulübüne yarayacağını umut ediyordum açıkçası. Ancak bu arada Beşiktaş’ın baya geriye gittiğini hissettim. Beşiktaş maçı beraberlikle bitirebilir miydi? Evet bitirebilirdi hatta maçın kazanan tarafında bile olabilirdi. Ancak yukarıda bahsettiğim sahadaki derli toplu olan takım Başakşehir takımı gibi duruyor. Beşiktaş hiç derli toplu görünmedi, sadece bireysel yetenekleri olan oyuncuları ile bireysellik üzerinden golleri buldu bence. Ligin başlaması üzerinden 9 hafta geçmesine rağmen rotasyonlarında bulunan oyuncuların hazır olmaması ise Sergen hoca tarafında şüphe uyandırmaya başladı. Texeira gol attı ama ben onun yeteri kadar hazır olduğunu düşünmüyorum. Ancak geçen şampiyon olduğu sezon da yine sezon başı lige istediği gibi başlayamayan bir Sergen Yalçın takımı izlemiştik. Hatta belli dönemlerinde ilk üçe bile giremeyeceği yorumları yapmama sebep olmuştu. Ancak sezon ortaları itibari ile takım resmen kanatlanıp uçmuştu. O dönemde Sergen hocanın siz bize güvenin sistemimiz yerleşince takımımız çok daha iyi olacak sizde bu gücü göreceksiniz demişti, evet gördük. 2 kupa ile sezonu kapatarak tüm dünyaya gücünü gösterdiler. Bu sezona ise müthiş transferler yaparak hem içeride hem dışarı da lige ve şampiyonlar ligine oldukça iddaa’lı giriş yaptılar. Geçen yıl Sergen hocanın bir takım önemli dokunuşları ile sıkıntılı eşikleri geçen Beşiktaş bu sene bu ısrarını devam ettirecek ve sonradan yine güzel konumlara gelecek mi merakla bekliyor olacağım.

Sonuca gelecek olursa Beşiktaş takımı çok sıkışık bir fikstüre girdi, bir yandan avrupa maçları bir yandan lig maçları ile gerçekten zor bir dönem bekleyecek gibi duruyor onları. Önümüzde 5 maçlık dönemde, 2 şampiyonlar ligi maçı birisi içeride birisi dışarıda, 2 derbi maçı birisi Galatasaray ile içeride diğeri Trabzonspor takımı ile yine içeride olacak bir diğer maçı ise ligin gediklilerinden olan Hatayspor ile olacak. Umarım hem avrupada hem ligde hakkedenin kazanacağı maçlar oynanır. Tüm takımlara başarılar dilerim.