NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 17 Gün
NZR
17.38₺
Çekimlerim
50
bmw-ix-7.jpg

Tanıtıldığı ilk günden itibaren sabırsızlıkla beklediğim araç BMW iX artık görücüye çıktı, yurtdışında ünlü araba Youtuberları test için kullanmaya başladılar. İzlediklerim arasından kısaca bilgi vermek istiyorum.

Tasarımdan başlayalım. Araç fazlasıyla çekici, kaslı duruyor. Dış tasarımına bayıldım. Uzunluk olarak BMW X5 ile, genişlik olarak ise BMW X6 ile yaklaşık olarak aynı boyda. Arka tamponlarda egzoz çıkışı yok fakat tam o bölgeye çok güzel eğim verilmiş, arkadan çok güzel duruyor. Tabi farları klasik BMW lazer farları.

Arabanın ön ve arka kameralarını kokpitten bir adet tuşa basarak yıkayabiliyorsunuz. Oldukça tatlı olmuş bu. Jantları da 22" olunca tadından yenmiyor

İç tasarım tamamen değişmiş. Oldukça sade ve minimal bir tasarım var. 2 adet birleşik ekran var ve aşırı güzel duruyor. Tuş yok denecek kadar az. Malzeme kalitesi oldukça yüksek. Yazılımsal olarak çokça yenilik ve çeşitlilik sunuyor.

Araç tam sarjda yaklaşık olarak 600-650 km menzil sunuyor. 2.5 ton ağırlığındaki bir araç için oldukça iyi bir menzil. Araç çok güçlü ve yalıtım üst düzey. Elektrik motorları zaten sessiz çalışıyor fakat yalıtımda yine çok iyi iş çıkartmışlar. Araç 200 km hızda giderken bile tık diye ses çıkartmıyor :D Araç bu arada 600 beygire yakın, pilleri 105 kwh.

Fiyat tam olarak Türkiye için bilinmiyor fakat ön sipariş verenler varmış ve ekim ayından itibaren Türkiye'ye gelecekmiş bu sayede öğrenebiliriz

Ama bildiğimiz bir konu ise araç %60'lık ÖTV diliminde olacak yani yaklaşık fiyatı 1.5 - 2 milyon TL arası değişecektir