Covid-19 En Yoğun Olduğu Ülke

• ABD

Oy: 52 35.6%
  • HİNDİSTAN

Oy: 66 45.2%
  • BREZİLYA

Oy: 18 12.3%
  • RUSYA

Oy: 9 6.2%
  • TÜRKİYE

Oy: 34 23.3%
  • İNGİLTERE

Oy: 4 2.7%
  • ALMANYA

Oy: 3 2.1%

• Kullanılan toplam oy
    146
NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 9 Gün
NZR
10.72₺
Çekimlerim
0
covid19 salgını nizore.jpg

2.5 yıldır devam eden, ülkemizde de fazlasıyla kayıplara ve nüfusun azalmasına neden olan covid-19 salgını, şuan hangi ülkede daha fazla görülmekte.

Nüfusa oranla bakıldığın Türkiye ilk 5 te gibi duruyor. Ama farkındaysak ülkemiz bu salgına alışmış durumda önlemler gevşedi. Korkular azaldı maskeler ceplerde geziyor.

Sizce salgın ne zaman ve nasıl bitecek?
Salgını hangi ülke yaydı?

Salgını hangi ülke bitirecek?
Aşı faydalı mı?
Aşı oldunuz mu?

Aşı neden olmuyorsunuz ?

Moderatörün son düzenlenenleri:
NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 17 Gün
NZR
11.42₺
Çekimlerim
50

Aşı faydalı mı?
Aşı oldunuz mu?

Aşı neden olmuyorsunuz ?
1 - Salgın böyle giderse bitmez, ilk başlarda karantinalar uzun olması gerekiyordu virüs bitince açacaklardı. Ama bizimkiler bitmeden açtılar ve vakalar hala var.
2- Çin (Wuhan) deniyor ama o bile bazı kaynaklarda belli değil.
3- Bence Çin
4- Aşı faydalı bence çünkü hastanede hemşir (erkek hemşire) olan bir yakınım var ve aşı olmayanların daha çok hastaneye geldiğini söylüyor.
5- Aşı oldum.
6- X

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 10 Gün
NZR
17.08₺
Çekimlerim
50

Aşı faydalı mı?
Aşı oldunuz mu?

Aşı neden olmuyorsunuz ?
1) Ben bu salgının biteceğini düşünmüyorum, bence artık böyle yaşamaya alışmalıyız.
2) Çin
3) Bundan tam emin değilim, salgının biteceği konusunda endişelerim var.
4) Şu süreçte başka alternatifimiz var mı?
5) Evet, iki doz BionTech aşısı oldum ve herkese aşı olmasını tavsiye ediyorum.
Umarım salgın bir an önce biter ve eski hayatlarımıza geri döneriz.

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 10 Gün
NZR
40.12₺
Çekimlerim
0
Salgın ne zaman ve nasıl bitecek?
Evet bu düşünüldüğü zaman çok güzel olacak bir şey yani eski normal hayatın aslında ne kadar güzel olduğunun insanların birbirine sıkı sıkı sarıldığı birbirinden selam vermeye bile çekinmesinin ne denli kötü olduğunu gösterir bizlere bu düşünce. Bu düşünülen zamanın ne zaman geleceği hiç belli gibi değil çünkü biz normal hayata korkarak ve virüsü kabul ederek dönüş yaptık. Hayatımızdan ne zaman gideceğini bilmiyoruz ve görünüşe göre kimse de bilmiyor ve çoğu umursamıyor.

Salgın tabi ki çıktığı Çin'den yayıldı çünkü sen başlattın ama sen daha çok yayılmasına emek verdin denilirse bir ülkeye çok büyük ayıp olur. Çıkıp ben önlem olmayan dönemde virüs kabul edilmeden önce ne yapabilirdim git başlatana sor derse kimse sesini çıkaramaz.
Salgını hangi ülke bitirecek bence kendi içinde bitirme derdine öncelikle tüm ülkeler daha sonra bu bitirmiş halini korumaya alma en son diğer ülkeleri de bitirme derdine gidecektir.

Aşı tabi ki fayda sağlar. Yüzde yüz veya ömürlük değil ama virüs ile karşı karşıya kalınca en azından vücudun bir tepkisi olabilir. Aşı sayesinde tanıdığı virüs e karşı antivirüs yani antikor üreterek tepkisini verir ve olabildiği kadar az şiddette ve tepkide virüsten kurtulmaya yardımcı olur.

Aşı oldum tabi ki. İki doz aşıyı ailecek olduk ama her iki aşıdan sonraki iki gün hiç yerimden kalkamadım. Virüsü de ağır atlattım aşıyı da inşallah bundan sonra bu illet ile hiçbir konuda karşı karşıya gelmem.

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 12 Gün
NZR
32.19₺
Çekimlerim
0
Hindistan olabileceğini düşünüyorum. Gerek nüfus çoğunluğu açısından, gerek hijyen konusunda çok eksi Bi ülke olması açısından. Hem bu kalabalık ülke hiç sosyal mesafe kurallarına uymuyor genelde kalabalık ortamlardalar.

2.ci sırada brezilya olabilir. Oranında nüfus yoğunluğu ve mesafe ve kurallara uyulmaması açısından. Takip ettim kadarıyla barlar, cafeler tıka basa dolu insanlar iç içe dans ediyor eğleniyor.

Çin desek ilk vaka zamanları en yoğun ülke orasıydı ama şimdiler de pek adı geçmiyor. Buda sürü bağışıklığı ile alakalı olarak düşünüyorum.
Avrupa'nın birçok ülkesi kısıtlamaları bitirdi normalleşme ye döndü artık. Baktılar aşıdan sonra da vaka devam ediyor. Bırakalım olan olsun kalan kalır mantığına döndüklerine inanıyorum. Çünkü özellikle Bir kaç ülke komple normale döndü.

Dikkat ediyorum ilk zamanlar hastanede özel tulumlu çalışanlar vardı Covid ile ilgilenen şimdi ise sadece maske ile müdahaleler yapılıyor.
Amerika'da ise aynı normalleşme görülüyor. İnsanlar serbest yiyor, içiyor geziyor. Vaka sayısı orada'da yüksek deniliyor ama dışarıya yansıyan bir şey yok malesef.

Kış mevsimi ile vakaların artacağı düşüncesindeyim insanlar kapalı mekanlara girecek. Daha Bir iç içe olacaklar yakınlaşma filan derken. Yine yayılmaya başlayacak.

Temennimiz normale dönmesi yönünde ama gördüklerimiz inanmamıza engel oluyor. Yakın zamanda tüm ülkelerin normale dönmesi, bu illet covid'in tüm insanlığın yakasını bırakması ve herkesin istediği yere özgürce rahat rahat gidip gelebilmesi, doya doya kucaklaşıp hasret gidermesi dileği ile.

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 9 Gün
NZR
24.69₺
Çekimlerim
0
Sizce kaç yıl sonra bitecek bu covid -19 ?
Her şeyin en doğrusunu Allah bilir. Ama, önümüzdeki 2022’de koronadan daha fazla kıtlığı konuşucaz ve yaşayacaz.
Bizim evin önünde bahçe var her sene 3 4 defa çimleri biçerdik bu sene bir defa biçtik heryer sarardı kurudu. Şuan tüm gıda firmayaları şeker fabrikaları stok yapıyor toptancılara ürün satmıyor. Bilmem anlatabildim mi izlediğim bir tv programında ki konuk şöyle diyordu.
Önümüzdeki yılda kıtlığı o kadar konuşucaz ki korona unutulacak. Sunucu diyordu o kadar kötümü, Aynen öyle ne yazık ki o kadar kötü diyordu.
Allah yeni yılda en iyisini en güzelini ülkemize dünyamıza nasip etsin sevgilerimle. :)

koreliabi

Körelmiş kalem yoktur ama körelmiş kılıç çoktur..!
NZR
94.33₺
Çekimlerim
149
Hindistan bu konuda can çekişiyor maalesef. Ülkenin sağlık sektörü yetersiz kaldı ve insanlar adeta ölüme terkedilmiş durumda. Bazı kırsal kasabaların tamamen telef olduğunu ve nüfusunun yarıdan fazlasını dahi kaybeden kasaba ve yerleşim yerleri olduğunu okumuştum yabancı bir kaynaktan. İnsanların sağlık kurumlarında ulaşmakta güçlük çektikleri en önemli şey ise oksijen desteği. Maalesef Hindistan genelinde oksijen tüpleri karaborsada satılıyor ve artık neredeyse altın kadar değerli bir hal almış durumda.

Halen ülkede sağlıklı bir raporlama çalışması da yürütülemediğinden birkaç uluslararası sağlık kuruluşu kendi kısıtlı imkanlarıyla elde ettikleri bilgileri Hindistan hükumeti ve dünya ile paylaşabiliyorlar ama bu da nüfusun kalabalık olmasından ve ulaşım imkanlarının kısıtlı olmasından kaynaklı olarak oldukça yetersiz kalmakta. Şu sıralar uluslararası düzeyde birçok devlet tarafından ve dünya sağlık örgütü tarafından Hindistan fonlanmakta olsa da en başta belirttiğimiz gibi nüfus çok kalabalık olduğu için hastalığın önüne geçmek çok zor.

Halkın fakirlik ve bunun getirisi olarak iç içe yaşaması da virüsün yayılımı konusunda hızlandırıcı bir etken. Ülkede hasta sayısının net olarak belirlenememesindeki önemli bir etken de test kitlerinin sayıca yetersi olması ve temin edilme güçlüğü. Ayrıca sağlık merkezlerinin yetersizliğinden ve insanların maddi ulaşım imkanlarını karşılayamamasından ötürü tedavide de bir arpa boyu yol alınamamış durumda.

Hintli yetkililerin aktardığı bilgiler güven vermediğinden dolayı bu ülkeye yapılacak seyahatler ve bu ülkeden başka ülkelere yapılacak seyahatler konusunda da diğer ülkelerin temkinli yaklaşımlarından ötürü turizm ülkede çökmüş durumda. Zaten fakirlikle boğuşan ülkede turizm gelirlerinin de kısıtlanmış olması halkı daha da zor duruma düşürmüş vaziyette.

Tüm bunlara ek olarak fakir ve eğitimsiz halkın bir kesiminin virüsü ciddiye almaması ya da geleneksel tedavi yöntemleriyle virüsü alt edeceğini düşünmesi de büyük bir sorun haline gelmiş durumda. Geçtiğimiz günlerde bizim de medyamıza yansıyan inek idrarıyla şifa bulmaya çalışan Hintli insanların görüntülerine bakarsak olayın vahametini kavrayabiliriz. Bu tarz çağ dışı tedavi yöntemleri farklı hastalıkları beraberinde getiriyor ve ülkenin bulunduğu durum gün geçtikçe çıkmaza doğru gidiyor. Allah yardımcıları olsun.

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 8 Gün
NZR
10.68₺
Çekimlerim
0
ABD koronadan gebersin zaten bir ilaç yaptı (ası) millete satıyor içinde ne olduğu da belli değil inşallah kötü bir şey yoktur belki de vardır sizce varmıdır? varsa dünya gg olur soğuk savaşı ABD kazanır :( bu arada kripto ile ilgilenen var mı bana yazsın konuşalım taktik felan veririm genelde tutuyor dediğim coinler biraz para kazanır