SON DAKİKA Dayak Yiyen Kadına Yardım Etmeyip Tavla Oynayan Dayılar.

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 16 Gün
NZR
17.38₺
Çekimlerim
50
Olayın videosu ve haber başlığı

Hatay'da sokağın ortasında sevgilisi, eşi, artık kimse bir erkek tarafından satırla saldırıya uğrayan kadın, sokağın kenarında masa kurup tavla oynayan dayılardan yardım istiyor fakat dayılar hiç oralı bile olmuyor, kılını kıpırdatmıyor.

Görüntüler hem çok üzücü hem de epey düşündürücü. Dayıları hem haklı hem de haksız buluyorum. Elbette oradaki dayılar polis, güvenlik görevlisi veya jandarma değiller, müdahale etmek zorunda da değiller aslında çünkü o satırla koşan eleman zaten kafayı bulmuş, bir anda dönüp onları da hastanelik edebilir öldürebilirdi.
Fakat buna rağmen adam yanlarında kadına saldırırken hala masada oturmaya devam etme, izlemeye devam etmek, sanki hiçbir şey olmuyormuş gibi tepki vermek ne yazık ki ülkemiz ve ülkemiz insanı için oldukça üzücü bir detay.

Kadının şu an ne durumda olduğunu, ölüp ölmediğini bilmiyorum. Haberde detay verilmemiş ama satırla saldırıyor ve kafasına vuruyor gibi gözüküyor görüntülerde ve kadın baya yerde yatıyor. Arkadaş ben şaşırıyorum birisi de çıkıp kadına yardım etmedi adam gittikten sonra. Belki ağır yaralandı belki acil müdahaleye veya ambulansa ihtiyacı var ama adamlar cidden olayın ardından bile hiçbir şey yapmadan bakıyorlar sadece. Bu ülkenin insanındaki tepkisizlik acayip moralimi bozdu.

Dediğim gibi kimse kalkıp satırla koşan adamı durdurmak zorunda değil ama kadın yerde yatıyor, adam gitmiş artık git bi kadını yerden kaldır, su getir, ambulansı polisi ara. 1 dk erken gelen ambulans hayat kurtarabilir. 1 dk erken gelen polis hayat kurtarabilir. Ülkemizin dayıları trenin öküze baktığı gibi bakmaya devam ediyorlar.

Yarın öbür gün bizim başımıza bir şey gelse sokakta çok da beklentimiz olmaması gerek, insanımız böyle izliyor sadece.

Sizin yorumlarınız nelerdir?

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 14 Gün
NZR
8.54₺
Çekimlerim
0
Sadece bu haber değil tüm kadın şiddet olaylarında bu tür şeyler yaşıyoruz. Bizim milletimiz gerçekten çok çok garip. Sözde bir olsak aşamayacağımız bir engel yoktu. Sözde kadınlar bizim baş tacımızdı. Kadınlar insandır biz insanoğlu diyoruz ama insanlıktan yana bir benzerliğimiz yok. Umarım şiddet gören ablanın durumu şuan iyidir.

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 17 Gün
NZR
45.71₺
Çekimlerim
0
Yaşanan durum gerçekten çok üzücü. Fakat insanlar da ne yapacağını şaşırmış durumda. Orda kalkıp müdahale etse saldırganla arbede yaşasa ve saldırgana bir şey olsa kadını kurtarmaya çalışan insanlar için sıkıntı olacak. Örnek olarak Kadir Şeker'i görüyoruz kadını kurtarıyor fakat kadın maalesef ki Kadir'i hiç savunmuyor. Kaç aydır içeride Kadir Şeker. Bence devletimiz buna bir dur demeli. Kadına şiddete ağır cezalar verilmeli olduğunu düşünüyorum. Ağır cezalar verilsin ki bu işlere kalkışan insanlar korksun. Ama maalesef ağır cezalar verilmiyor, ağır cezayı geçtim ceza bile verilmiyor. Bunu yapan kişi elini kolunu sallaya sallaya geziyor. Umarım ileriki yıllarda gerekli önlemler alınır da böyle durumlarla karşılaşılmaz.

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 16 Gün
NZR
17.69₺
Çekimlerim
0
Size başımdan geçen bir olayı kısaca anlatayım.
Yer İstanbul Fatih
Otobüs durağında bir erkek müsvettesi bir kadını yerde tekmeliyordu. Lambalarda araç ile durduğumda gördüm. Dörtlüleri yaktım ve arabadan indim. Adama kafa attım yere düştü. Kadına vurduğu gibi bende ona vurmaya başladım. 3 5 dakika sonra ensem de bir ağırlık hissettim. Bir baktım yerde dayak yiyen kadın ense köküme kaldırım taşını indirmiş. Sersemledim ve olay yerinden uzaklaştım.
Çünkü kadın bırak lan kocamı o.....ç..... diye bağırıyordu.
O gün bugün birini öldürseler dahi müdahale etmem.

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 16 Gün
NZR
61.74₺
Çekimlerim
0
Gerçekten çok üzücü bir durum. Sokakta bir çocuk ağlasa yanına gidip neden ağlıyorsun diye sorarım. Gencin biri kötü haldeyken iyimisiniz derim biz böyle yetiştik böyle gördük. Merhamet dolu içimiz ozaman. Güzel bir yaklaşımla onlara yaklaşırsak o kişide güven oluşur. Toplumda maalesef bu gibi durumlar azaldı neredeyse yok gibi. Böyle giderse sonumuz iyi olmayacak. Sokakta ölmüş birini görüp aldırmayan görmezden gelen bir toplum haline geleceğiz neredeyse.

Btc

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 17 Gün
NZR
26.98₺
Çekimlerim
0
Size başımdan geçen bir olayı kısaca anlatayım.
Yer İstanbul Fatih
Otobüs durağında bir erkek müsvettesi bir kadını yerde tekmeliyordu. Lambalarda araç ile durduğumda gördüm. Dörtlüleri yaktım ve arabadan indim. Adama kafa attım yere düştü. Kadına vurduğu gibi bende ona vurmaya başladım. 3 5 dakika sonra ensem de bir ağırlık hissettim. Bir baktım yerde dayak yiyen kadın ense köküme kaldırım taşını indirmiş. Sersemledim ve olay yerinden uzaklaştım.
Çünkü kadın bırak lan kocamı o.....ç..... diye bağırıyordu.
O gün bugün birini öldürseler dahi müdahale etmem.

Hocam geçmiş olsun, böylesi çok daha kötü ve insanı etkiliyor da.

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 17 Gün
NZR
9.47₺
Çekimlerim
50
Burada asıl sorun tavla oynayan adamlarda değil. Bir ülkede öncelikle eğitim ve kültürel gelişim seviyesi düşükse; bu gibi bir olayın yaşanması gayet doğal. Dayak atan kişiyi analiz ettiğinizde bu çerçeve içerisinde yer almaktadır. Yani zayıf kadına karşı şiddetin sebebi bu kocanın niteliklerinde saklıdır.

İkinci olarak, tavla oynayan vatandaşlara gösterilen tepkiye gelelim. Bugün için bir ülkede eğer hukukun üstünlüğüne olan inanç ve kanunların geçerliliğine güven kalmamışsa; adalet mekanizması iflas etmiştir demektir. Dolayısıyla, devletin anayasada ve ilgili kanunlarda yer alan görev ve sorumluluklarını yerine getirmediği bir ülkede sıradan vatandaşlar günah keçisi haline getirilir. Daha önce Kadir Şeker'in başına gelenleri hatırlayın!

Bu yüzden; cezaların yetersiz olduğu, kadına şiddete musamaha gösterildiği bir ülkede münferit olarak buna benzer her olayda aynı şeyler yaşanacaktır...

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 14 Gün
NZR
22.04₺
Çekimlerim
0
müdahale etmemelerine bi şey demeye kimsenin hakkı yok şuan ülke de yaşanan olayları görüyoruz kadir şeker örneği gibi tek derdi bi kadına yardım etmek olan gencecik çocuk şuan hayatını yaşayamıyo sadece diyiceğim abilerin orda çok rahat davranması kadına en azından bi kaçış yolu ve ya başka türlü bi yardım edilebilirdi diye düşünüyorum ama bu sistem değişmedikçe bu olayların biticeğini sanmıyorum hakkımızda hayırlısı

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 9 Gün
NZR
30.02₺
Çekimlerim
0
Olayın videosu ve haber başlığı

Hatay'da sokağın ortasında sevgilisi, eşi, artık kimse bir erkek tarafından satırla saldırıya uğrayan kadın, sokağın kenarında masa kurup tavla oynayan dayılardan yardım istiyor fakat dayılar hiç oralı bile olmuyor, kılını kıpırdatmıyor.

Görüntüler hem çok üzücü hem de epey düşündürücü. Dayıları hem haklı hem de haksız buluyorum. Elbette oradaki dayılar polis, güvenlik görevlisi veya jandarma değiller, müdahale etmek zorunda da değiller aslında çünkü o satırla koşan eleman zaten kafayı bulmuş, bir anda dönüp onları da hastanelik edebilir öldürebilirdi.
Fakat buna rağmen adam yanlarında kadına saldırırken hala masada oturmaya devam etme, izlemeye devam etmek, sanki hiçbir şey olmuyormuş gibi tepki vermek ne yazık ki ülkemiz ve ülkemiz insanı için oldukça üzücü bir detay.

Kadının şu an ne durumda olduğunu, ölüp ölmediğini bilmiyorum. Haberde detay verilmemiş ama satırla saldırıyor ve kafasına vuruyor gibi gözüküyor görüntülerde ve kadın baya yerde yatıyor. Arkadaş ben şaşırıyorum birisi de çıkıp kadına yardım etmedi adam gittikten sonra. Belki ağır yaralandı belki acil müdahaleye veya ambulansa ihtiyacı var ama adamlar cidden olayın ardından bile hiçbir şey yapmadan bakıyorlar sadece. Bu ülkenin insanındaki tepkisizlik acayip moralimi bozdu.

Dediğim gibi kimse kalkıp satırla koşan adamı durdurmak zorunda değil ama kadın yerde yatıyor, adam gitmiş artık git bi kadını yerden kaldır, su getir, ambulansı polisi ara. 1 dk erken gelen ambulans hayat kurtarabilir. 1 dk erken gelen polis hayat kurtarabilir. Ülkemizin dayıları trenin öküze baktığı gibi bakmaya devam ediyorlar.

Yarın öbür gün bizim başımıza bir şey gelse sokakta çok da beklentimiz olmaması gerek, insanımız böyle izliyor sadece.

Sizin yorumlarınız nelerdir?
Nereye gidiyor

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 12 Gün
NZR
43.28₺
Çekimlerim
0
Malum olaydan sonra tepki verseler satırın onlara mı geleceği onlar bir şey yapsa kadınla birlikte adamın mı şikayetçi olacağı adama bir şey olursa kadının şikayetçi olup onu hapse attırabileceği gibi karışık durumlardan dolayı insan vicdan yapsa bile bazen bir şey yapmaya korkar hale geliyor üzücü bir durum şiddetin fiziksel zihinsel her türlüsüne çok karşıyım.

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 8 Gün
NZR
23.20₺
Çekimlerim
50
İnsanların karşı karşıya kaldıkları şiddet olaylarına kayıtsız kalmalarını anlamıyorum. Toplumsal ilişkiler ve etkiler ağı içerisinde yaşarken, sosyal medya gibi kolay mecralarda sivri ve ağır dille çok şeyi eleştiriyoruz. Ama gerçek hayat içerisinde bunlara kayıtsız kalmak insani ve vicdani açıdan kabul edilemez bir durumdur.