Dünyanın En İyi 10 Filmi.
Bu liste IMDB kullanıcıların en çok beğendi filmlerden oluşuyor. Ayrıca listedeki bazı filmleri izledim. İzlediğim filmler hakkındaki yorumları da belirtirim.

1-Esaretin Bedeli (The Shawshank Redemption)

11736.jpg-c_310_420_x-f_jpg-q_x-xxyxx.jpg

Tür: Dram/PolisiyeYapım

Yılı: 1994

Konusu:

Film masum olduğu halde hapis yatan Andy’nin başından geçenleri anlatıyor. Başrollerde Tim Robbins ve Morgen Freeman yer almakta.Konusu: Andy Dufresne başarılı bir banka çalışanıdır. Karısını ve karısının sevgilisini öldürdüğü gerekçesiyle ömür boyu hapse mahkum edilir. Hapishanede geçirdiği yıllarda dayak, tecavüz gibi türlü kötü durumları yaşar ama iyimserliğini asla kaybetmez. Bu iyimserliği etrafındaki kişilerinde dikkatini çeker. Andy umutlu ve iyimser bakış açısı ile etrafındaki mahkumları hapis hayatında bile özgür bir yaşama sahip olunabileceğine inandırmaya çalışır. Bu yolda Andy’nin yakın bir arkadaşı da olacaktır…

Yorumum:
Bu filmi 2 ya da 3 defa belki de daha fazla izledim. Filmin yönetmeni film vizyona girmeden önce ölmüş. Film hakkında beni en çok şaşırtan olay bu olmuştu. Film her açıdan harika bir film ki zaten dünyanın en iyi filmi. Özellikle sona doğru gerçekten çok sarıyor tavsiye ederim.

2- Baba 1 (The Godfather)

MV5BM2MyNjYxNmUtYTAwNi00MTYxLWJmNWYtYzZlODY3ZTk3OTFlXkEyXkFqcGdeQXVyNzkwMjQ5NzM@._V1_.jpg

Tür: Suç/Polisiye/Dram

Yapım Yılı: 1972

Konusu:

Film 1940-50’li yıllarda Amerika’da faaliyet gösteren İtalyan mafya ailesinin öyküsünü anlatıyor. Babası ile küs olan savaş gazisi Michael, kız kardeşi Connie’nin düğününde babası ile barışır. Babası Michael gelmeden düğünü başlatmaz. Aradan geçen zamandan sonra Vito Corleone (Godafather) filimde el Turco lakaplı kişinin adamları tarafınden bir suikasta uğrar. Suikast sonucu işleri yürütemeyecek hale gelir. Ailenin başına en küçük oğul Micheal ve abisi Sonny geçer. Ailenin danışmanlığını yapan Tom Hagen’in yarımıyla Corleone ailesi diğer bütün ailelere savaş açar… Ayrıca film Türkiye’de en çok izlene ve satın alınan filmdir. Film birçok alanda Oscar ödülü kazanmıştır.

Yorumum:
Ben Godfather serisini bitiren birisi olarak filmi şiddetle tavsiye ederim. Özellikle Vito Corleone (Godafather) bulunduğu sahnelerini çok beğeniyorum.

3- Baba 2 (The Godfather Part 2)

MV5BMWMwMGQzZTItY2JlNC00OWZiLWIyMDctNDk2ZDQ2YjRjMWQ0XkEyXkFqcGdeQXVyNzkwMjQ5NzM@._V1_.jpg

Tür: Suç/Polisiye/Dram

Yapım Yılı: 1974

Konusu:

Michael, Mafya dünyasında büyük bir güç sahibi olur. Bu süreçte ailesini de korumaya çalışmaktadır. Micheal zamanla hiç yapmak istemediği suçlara ve işlere yönelir. Sahip olduğu en büyük özelliği zekasıyken, büyük suç imparatorluğunu yönetecek acımasızlığa ve özgüvene kavuşur. Ama bütün bu güç beraberinde Micheal’a yalnızlığı ve mutsuzluğu getirir.

Bu film, izleyiciye geçmişte bir yolculuk yaptırıyor. Filmde rol alan Robert De Niro sadece 45 dakikalığına Genç Vito’yu canlandırarak Oscar ödülünü almıştır. Buda filmin ne kadar kaliteli olduğunu gösteren bir örnek. Ayrıca film toplamda 6 tane Oscar ödülü aldı.

4- İyi, Kötü, Çirkin (The Good, The Bad And The Ugly)

unnamed.jpg

Yapım Yılı: 1966

Konusu:

Film İyi, kötü ve çirkin isimli üç arkadaşın başından geçenleri anlatıyor. Bu üç arkadaş o zamanki Amerika iç savaşını bir fırsat olarak kullanıyor. İyi ve Çirkin riskli ancak güzel para kazandıran bir iş yapıyorlar. Çirkin aranan azılı bir suçludur. İyi onu adalete teslim ediyor ve para ödülünü alıyor. Çirkin idam edileceği zaman iyi onu kurtarıyor ve bir sonraki işe kadar yaşamasını sağlıyor ve bu böyle devam eder. Ama bir gün gizli bir hazinenin ortaya çıkmasıyla İyi ve Çirkinin araları bozuluyor. İyi ve Çirkin birbiriyle sorun yaşarken ortaya başka bir ahzine avcısı çıkıyor. Bu kişinin ismi ise Kötü. Bundan sonra her şeyin başka türlü yaşanması gerekecektir…

Yorum: Filmi izlemedim. Ancak iyi ve çirkinin tezgahladığı oyun bana Yahşi batı filmini hatırlattı.

5- Ucuz Roman (Pulp Fiction)

Ucuz-Roman--Pulp-Fiction-Bas-Oynat-f0ae.jpg

Tür: Suç/Dram

Yapım Yılı: 1994

Konusu:

Birbirlerine aşık bir soyguncu çift olan Ringo ve Yolanda işlerine heyecen katmak isterler. Patronlarını dolandırmaya çalışan gençleri temizlemeye giden Jules ve Vincent ise profesyonel tetikçidir. Patronları Marsellus boksörün biriyle bir anlaşma yapar. Ancak boksör yenilmeyi yediremediği için şike anlaşmasını bozar ve bir kaçış yolu planlar. Vincent patronu Marsellusun karısı Mia ile patronunun isteği doğrultusunda bir gece vakit geçirecek patronu Florida’da iken Mia’yı dışarı çıkarıp eğlendirecektir. Ama kimsenin işleri istediği gibi gitmez ve umulmayan durumlarla yüzleşirler.

Yorum: Filmi İzlemedim.

Sizin favori filmleriniz ne?

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 15 Gün
NZR
82.42₺
Çekimlerim
50
Spoiler
Esaretin bedeli hayatımda izlediğim en iyi film. Sebeplerine gelecek olursak ilk olarak film dünya üzerindeki bir çok hapishanede yaşanan olayları anlatıyor,hapishanede geçen kişilerin ruh hallerini ve suçsuz yere hapishaneye giren kişileri anlatıyor. Filmde bir çok sahnede etkilendim ama bunları teker teker saymak istiyorum
Birinci etkilendigim sahne kedisi ile hapishanede kalan amcamızın uzun bir süre sonra esaretten kurtulup dışarıya çıkıp evine dönmesi ama dış dünyaya ayak uyduramamasından dolayı intihar etmesi. Bu sahnede asıl esaretin dışarıda teknolojiye bağlı birer robot haline gelmiş insanlar olduğunu anlatıyor.
İkinci etkilendigim sahne
Filmin başrolü Andy'nin hapishanede ceza yemeyi göze alıp müzik açması. Resmen orada süper hissettim. Anlatacak kelime bulamıyorum. Bu hissiyatı sadece filmi izleyenler anlar.
Üçüncü etkilendiğim sahne
Andy hapishaneden çıkarken olan sahne. Şimşek eşliğinde duvarı kazma ve o kirli sudan zor bir şekilde esaretten kurtulması. Bu arada sonradan öğrenmiştim o siyah sular aslında kakaoymus şu an o tünele giren kişiler halen kakao kokusu alabiliyormus.

Bu arada son olarak hapishaneden kurtulduktan sonra Andy ve dostunun buluşmasıda beni etkileyen sahneler arasında yer alıyor.

NZR
27.70₺
Çekimlerim
99
Spoiler
Esaretin bedeli hayatımda izlediğim en iyi film. Sebeplerine gelecek olursak ilk olarak film dünya üzerindeki bir çok hapishanede yaşanan olayları anlatıyor,hapishanede geçen kişilerin ruh hallerini ve suçsuz yere hapishaneye giren kişileri anlatıyor. Filmde bir çok sahnede etkilendim ama bunları teker teker saymak istiyorum
Birinci etkilendigim sahne kedisi ile hapishanede kalan amcamızın uzun bir süre sonra esaretten kurtulup dışarıya çıkıp evine dönmesi ama dış dünyaya ayak uyduramamasından dolayı intihar etmesi. Bu sahnede asıl esaretin dışarıda teknolojiye bağlı birer robot haline gelmiş insanlar olduğunu anlatıyor.
İkinci etkilendigim sahne
Filmin başrolü Andy'nin hapishanede ceza yemeyi göze alıp müzik açması. Resmen orada süper hissettim. Anlatacak kelime bulamıyorum. Bu hissiyatı sadece filmi izleyenler anlar.
Üçüncü etkilendiğim sahne
Andy hapishaneden çıkarken olan sahne. Şimşek eşliğinde duvarı kazma ve o kirli sudan zor bir şekilde esaretten kurtulması. Bu arada sonradan öğrenmiştim o siyah sular aslında kakaoymus şu an o tünele giren kişiler halen kakao kokusu alabiliyormus.

Bu arada son olarak hapishaneden kurtulduktan sonra Andy ve dostunun buluşmasıda beni etkileyen sahneler arasında yer alıyor.
Aynen hocam benimde izlediğim en iyi filmdir. Her zaman 1 numaram olacaktır 3-5 defa izledim gene izlerim.

koreliabi

Körelmiş kalem yoktur ama körelmiş kılıç çoktur..!
NZR
94.33₺
Çekimlerim
149
Bana göre yüzüklerin efendisi serisi de bunlardan bir kaçı olabilir. İzlemeye değer efektler ve bazı senaryo detayları filmi üst seviyeye çıkarıyor. Eğer bir filmi unutup yeniden izleme hakkım olsaydı bu filmi tercih ederdim. İnsan izlerken heyecana kapılıyor ve detaylarından oldukça etkileniyor. Film bulunduğumuz yüzyılın en güzel bilimkurgu ve kayıp çağ filmlerinden benim nazarımda. Milyonlarca gişe hasılatını da buna eklemek isterim. Senaryosu her ne kadar bir kitaba dayalı olsa da yine de insanı cezbeden sinema efektleri gayet yerinde olmuş. Hobbitler, elfler, cüceler gibi çeşitli ırkların insan ırkının yanında resmedilmesi de filme ayrı bir hava katmış. O kadar övdüm ki canım çekti açıp yeniden izleyeyim bari. :)

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 16 Gün
NZR
61.74₺
Çekimlerim
0
Tutulan filmler hep akılda kalır en önemlisi karakterlerin rollerin iyi olması gerek. Tabiki kişilikleri nekadar iyi olursa okadar kalıcı olurlar. Yakışıklı erkek yada güzel kadın demekle bitmiyor rollerde ki başarıları önemli. Manken gibi ama filmlerde başarılı olamayan çok ünlü var ve devam edemiyorlar. Türk yada yabancı farketmiyor. Tulan filmlerde aksiyon heyecan hareketlilik ve roller ön plandadır.başarısız olmaları sadece kendilerinden değil izleyici kitlesinede bağlı. Nekadar izleyici sayısı fazlaysa okadar da başarı kazanılır. Vakit bulamayıp izlemeyen çoğunlukta bence. Bazan sürekli izlediğimiz filmler de oluyor gerçekte. Geçirdiğimiz zamana değer diyoruz. Yüzüklerin efendisi de gerçekten etkileyici bir film. Roller yakışıyor kişilere. Efsane bir eser diyebiliriz böylelikle. Böyle eserlerde çoğalır ümidindeyiz. Buna benzer filmler de çok sayıda var.

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 10 Gün
NZR
45.22₺
Çekimlerim
50
İçinden sadece Esaretin Bedelini izledim. Bende Kaçış Planı, Sihirbazlar Çetesi, Bölge 13, Titanic, filmleri de çok güzel özellikle kaçış planını mutlaka izlemenizi tavsiye ederim kaç kere izledim asla bıkmadım çok güzel bir film.
Sylvester Stallone ve Arnold Schwarzeneggev başrollerde.
Bu arada Yüzüklerin Efendisini demişsiniz evet bende çok beğenmiştim yüzüklerin efendisini de izledim o da çok başarılı bir film.
Şimdiki filmlerden söyleyecek olursam da La Case De Papel de güzel bir film Squid Game o kadar tutulmadı aslında. Ben ilk kıyafetleri falan görünce la case de papele yakın bir film sandım ama değilmiş. Yani normal derece diyebilirim Squıd Game için ama la case de papel beğendim aralıkta yeni bölümleri yayınlanacak sabırsızlıkla bekliyorum size de tavsiye ederim mutlaka izleyin bence.

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 11 Gün
NZR
32.19₺
Çekimlerim
0
Bu klasik filmleri defalarca izlemişimdir. Ama vazgeçemedim her izlediğimde ilk defa izlemiş gibi keyif aldığım. Bir kaç film daha var mesela Ben Efsaneyim, Dünyalar Savaşı, Yahşi Batı, Dünyalı, ve Spider Man serilerinden çok keyif alıyorum. Son zamanlarda kaliteli film çıkmaz oldu eskiden her ay kaliteli bir yapım olurdu. Ama artık maalesef kalitesiz filmler yapılıyor. Özellikle Nicholas Cage son yaptığı filmler berbat. Oysa eskiden ne güzel filmleri vardı Savaş Tanrısı, Yüz Yüze, Ghost Rider 1, ve şu an aklıma gelmeyen nicesi var.

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 9 Gün
NZR
16.55₺
Çekimlerim
0
1000 den fazla film izleyen biri olarak benim favori beşim:
Scarface
Leon
İnterstellar
The Shining
İnception

Özellikle Scarface de Al Pacino nun muhteşem oyunculuğu beni kendine hayran bırakmıştır.Ayrıca Goodfather daki rolüyle karşılaştırıldığında iki zit mafya karakterini kusursuz bir şekilde canlandırabilmek gerçekten inanılmaz.